dimarts, 2 d’abril del 2013

Benvinguda de l'alcalde



Benvinguts a Sant Hipòlit de Voltregà

El petit municipi de Sant Hipòlit de Voltregà es troba a mig camí entre el mar Mediterrani i el Pirineu. Municipi rural al costat del riu Ter, és un dels més petits en extensió de Catalunya amb tan sols 0,97 km2. Ha crescut i viscut de la ramaderia, de l’agricultura i de la indústria relacionada principalment amb els sectors ramader, agrícola i durant molts anys del tèxtil.

D’una indústria tèxtil, a la vora del riu Ter, i per l’impuls del seu propietari, va néixer el Club Patí Voltregà. Des d’aleshores, Sant Hipòlit i els municipis que l’envolten, com les Masies de Voltregà, viuen amb passió l’hoquei sobre patins.

El nostre municipi és conegut arreu pel nostre equip d’hoquei. Aquí es respira hoquei , es parla d’hoquei a totes les llars, s’esmorza, es dina, es berena i es sopa parlant d’hoquei.

A l’entrar en el recinte esportiu, que conforma el Parc de La Pista, podreu veure una estàtua dedicada a l’hoquei. Trobareu unes instal·lacions esportives de les quals els Voltreganesos ens sentim molt orgullosos. Us recomano un passeig pel nostre centre històric: sortint de La Pista, creuar el pont vell -actualment peatonal- i endinsar-vos pels carrers estrets del centre fins arribar a la plaça de l’església. Seguir carrer amunt fins arribar a la Font de la Sala i pujar a la creu del Morral per tenir unes bones vistes del Voltreganès, del riu Ter i de bona part de la comarca d’Osona.

Des del Morral podreu veure l’església de la Gleva, patrona de la Plana de Vic, de la que us recomano una visita al seu retaule barroc, així com a la cambra Verdaguer, el poeta més conegut de Catalunya, autor de L’Atlàntida, i que va fer estada al Santuari. Una visita als Jardins del Despujol i a la Casa Forta del Despujol, avui seu de l’ajuntament de Les Masies de Voltregà, així com un passeig pel camí Vora Ter, és una bona excusa per conèixer el nostre entorn. En el marge del riu Ter podreu observar un fantàstic mirador on podreu veure una gran quantitat d’ocells que fan estada mentre migren de Sud a Nord i de Nord a Sud.

Als equips participants, Reus Deportiu, Club Patín Alcorcón i Biesca Gijón us desitjo que gaudiu de l’estada a Sant Hipòlit de Voltregà i de la organització de la Copa de la Reina 2013. Pels aficionats, familiars i acompanyants, no dubteu a passejar i viure del nostre municipi i a tastar l’excel·lència de la llonganissa, el fuet i els bulls negres i blancs que podreu trobar als comerços locals.

Molta sort a tots i a totes.
Gràcies per la vostra visita.

Xavier Vilamala Bastarras
Alcalde Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada