dimarts, 9 d’abril del 2013

Entrevista a Berta Tarrida “Arribem amb més confiança que l’any passat”



Berta Tarrida s’ha convertit en una peça clau pel Reus Deportiu, organitzant el joc de creació. Després de quedar eliminades a semifinals l’any passat, les noies del Reus Deportiu afronten aquesta edició de la Copa amb una trajectòria molt regular a la lliga, que els permet encarar la competició del KO amb menys pressió.

La Copa de la Reina és una competició exigent. Quina és la clau per afrontar-la?
La confiança. L’any passat també la vam jugar però teníem un equip molt curt sense gaires canvis, jugàvem molts minuts i el cansament es notava. Aquesta temporada el club ha portat a dos reforços, una gran portera i un reforç de camp. Això ens permet agafar aire, jugar més bé i ser més competitives. Tot això fa que arribem a la Copa millor que l’any passat.

Precisament l’any passat la vareu organitzar però us vàreu quedar a les semis; toca treure l’espina?
Sí, tant de bo. Tenim ganes de jugar aquesta competició a Sant Hipòlit. Sabem que la pista del Voltregà és especial perquè hi ha molta afició, la gent respon davant d’una competició d’aquest estil i estem motivades per jugar-la. Crec que el fet de ser l’equip organitzador posa més pressió, és la teva pista i s’espera molt de tu. Aquest any anem a jugar, gaudir i a intentar guanyar-la, és clar!

I segurament la regularitat que mostreu a la lliga us permet afrontar aquesta competició amb més tranquil·litat...
És un aspecte que tenim a favor. Som un equip sense alts i baixos i penso que això és perquè sabem quin joc volem; som fidels al nostre joc i no ens deixem sotmetre al del rival. L’entrenador sempre ens diu que cal estar al màxim els 40 minuts del partit, tots els equips són competitius i si et despistes un moment et poden capgirar el marcador.
 
      Tens un paper clau dins l’equip, organitzant el joc. Quin és el secret perquè l’equip competeixi bé?
Intento donar joc a l’equip però elles també me’n donen a mi. Els intento transmetre confiança, seguretat... però és recíproc. Si elles veuen que en algun moment em falten les forces, venen a animar-me i això és molt important. Tenir al darrere un equip compacte fa que jugar sigui més fàcil. Sabem que totes som importants i que hem de fer la nostra feina. Aquí ningú és més important que la resta.

      L’encreuament de semifinals és amb l’Alcorcón; com creus que es pot superar?
L’Alcorcón és un equip amb jugadores molt altes i corpulentes, això els permet tenir un bona defensa; però també tenen un joc molt ràpid i surten molt bé al contraatac. Per nosaltres aquestes qualitats impliquen que durant tot el partit hagis d’estar concentrat al 100%. És un dels quatre millors equips de la primera volta de la lliga, per tant, si volem ser a la final no podem perdre la concentració ni un minut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada